500γρ. ζυμαρικά πολύχρωμα
300γρ. χοιρινή ωμοπλάτη ή ζαμπόν σε κυβάκια
250γρ. ντοματάκια μικρά (τύπου τσέρυ) κομμένα στα 2 ή 4
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο αγγούρι σε τέταρτα ροδέλας
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκι
Λίγο κοτσάνι σέλερι σε καρεδάκι
1/2 ξερό κρεμμύδι σε φετούλες
Υλικά για το ντρέσινγκ:
12 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο πιπέρι
Ετοιμάζουμε όλα μας τα λαχανικά να είναι πλυμένα και κομμένα. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά του ντρέσινγκ και χτυπάμε για λίγα λεπτά.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο τάπερ με καπάκι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε την σαλάτα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σκεπάζουμε το τάπερ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεί. Το καλύτερο βέβαια θα είναι να την φτιάξουμε από βραδύς. Πριν την σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή πιπέρι ακόμη.
Σημείωση: Αυτή η ποσότητα είναι για 8-10 άτομα οπότε και ενδείκνυται για πάρτυ, καλοκαιρινά πικ νικ. Όμως θα μας βολέψει και για να έχουμε κάτι μαζί μας στη δουλειά που να είναι ελαφρύ, νόστιμο, εύκολο στη μεταφορά του και επιπλέον διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ημέρες!