1-2 μαρούλια
2 μέτριες πατάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 αυγά
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
Κάπαρη
Λίγο τουρσί
Άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Πλένουμε τα λαχανικά και τις πατάτες. Σε ένα σέικερ χτυπάμε καλά το λάδι με το ξύδι. Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν, τις κόβουμε σε κύβους, τις ραντίζουμε με το λαδόξυδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε την καρδιά του μαρουλιού για διακόσμηση και κόβουμε για σαλάτα το υπόλοιπο μαρούλι. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Προσθέτουμε και τις πατάτες, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λαδόξυδο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με την κάπαρη και με ψιλοκομμένο το τουρσί. Κόβουμε σε λωρίδες την κόκκινη πιπεριά και σε τέταρτα τα βρασμένα αυγά. Τα στολίζουμε στο πάνω μέρος της σαλάτας βάζοντας και την καρδιά του μαρουλιού είτε στη μέση, είτε ένα-ένα τα φυλλαράκια όπου μας αρέσει.
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για το Πάσχα επειδή έχουμε υλικά που μας έχουν μείνει από την νηστεία.