250γρ. τορτελίνια τυριού
1/2 κιλό μπουκετάκια φρέσκου μπρόκολου
1 συσκευασία έτοιμη σαλάτα ή 200γρ. σαλάτα
3/4 κούπας μαγιονέζα Χέλμανς
4-6 φέτες μπέικον ψημένες και θρυμματισμένες
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Βράζουμε τα τορτελίνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πλατύ ρηχό σκεύος (πυρέξ ή άλλο). Ρίχνουμε τα φουντάκια του μπρόκολου στο νερό που βράζαμε τα τορτελίνια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε την μαγιονέζα, το ξύδι μπαλσάμικο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι, λίγο πιπέρι και τη ρίγανη. Βουτάμε το μπρόκολο σε κρύο νερό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το ρίχνουμε στο σκεύος με τα τορτελίνια, προσθέτοντας και τη σαλάτα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, περιχύνουμε με την σάλτσα μαγιονέζας και ανακατεύουμε απαλά πάλι. Πασπαλίζουμε με το μπέικον και σερβίρουμε.