300γρ. φρέσκο σπανάκι baby
4 μεγάλα μήλα
4 κουταλιές μέλι
200-250γρ. τυρί μπρι (brie)
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγο βούτυρο
Υλικά για τη σάλτσα:
1/4 κούπας χυμό μήλου
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές μηλόξυδο
1 κουταλάκι μουστάρδα καυτερή
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φετούλες ή κυβάκια τα μήλα. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τα μήλα. Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα μελιού και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 4 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας και την υπόλοιπη ποσότητα μελιού. Μαγειρεύουμε πέντε λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν κάπως τραγανά τα μήλα μας. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι, το τυρί κομμένο σε κυβάκια, τα καρύδια και τα μήλα. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε πάνω στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια ιδιαίτερη, νόστιμη και πρωτότυπη σαλάτα.