400γρ. βρασμένα, στραγγισμένα ρεβύθια
250γρ. κριθαράκι (ωμό)
1/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 1/2 κούπα ντοματάκια τσέρυ
1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα
1/4 κούπας ροδέλες ελιάς
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλάκι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, για τον χυμό του
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Το αδειάζουμε στο σουρωτήρι και το ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει. Σε μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, χυμό από μισό τουλάχιστον λεμόνι, καθαρισμένη τη σκελίδα σκόρδου, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη σάλτσα. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα βάζουμε το κριθαράκι, τα ντοματάκια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα, τη φέτα, τις ελιές, τα ρεβύθια και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα μας ή σε θερμοκρασία δωματίου.