1 πεπόνι μικρό
6 σύκα
2 ματσάκια ρόκα
200γρ. προσούτο
Λίγο πεκορίνο σε νιφάδες
6 φέτες ζαμπόν τύπου Πάρμας
Ξύδι μπαλσάμικο
Κόβουμε το πεπόνι σε λεπτές φετούλες που να στέκονται στην πιατέλα μας. Πάνω τους στρώνουμε την ρόκα. Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα χωρίς όμως να ξεχωρίσουν τα κομμάτια εντελώς (πρέπει να παραμείνουν ενωμένα στη βάση τους). Με μια όμορφη φουρκέτα βάζουμε σε κάθε κομμάτι πεπονιού προσούτο κάνοντάς το ζικ ζακ. Το ίδιο κάνουμε και στα σύκα με το ζαμπόν Πάρμας. Περιχύνουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο, ρίχνουμε λίγες νιφάδες τυρί πεκορίνο και το σερβίρουμε δροσερό.
Αυτή τη συνταγή μας την έστειλε η Όλγα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!