Υλικά:
1/2 κιλό μπρόκολο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 ντομάτες ή ντοματίνια
Χυμό μισού λεμονιού
Κάρυ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το μπρόκολο για λίγα λεπτά ή το μαγειρεύουμε στον ατμό. Στο μπλέντερ βάζουμε το μισό κρεμμύδι, τις σκελίδες του σκόρδου, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και λίγο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Απλώνουμε το μπρόκολο σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κόβουμε τις ντομάτες, στολίζουμε την σαλάτα μας και απολαμβάνουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.