Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά – Χρόνος βρασίματος: 9-10 λεπτά – Για 4 άτομα
200 γραμμάρια λευκή κινόα
200 γραμμάρια κόκκινη κινόα
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κολοκυθάκι
1 μικρό αγγούρι
1 φινόκιο
3-4 ραπανάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο
150 γραμμάρια Arla φρέσκο τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τοποθετείτε τη λευκή και την κόκκινη κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τη λευκή και την κόκκινη κινόα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει και να καλύψει την κινόα περίπου 2 δάχτυλα και προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι. Βράζετε την κινόα για 9-10 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η κινόα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι, το αγγούρι, το φινόκιο και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κόκκινο κρεμμύδι. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνετε και την κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Προσθέτετε και την κινόα στο μπολ με τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με μικρές κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.