1 πακέτο μαύρο ρύζι
2 πράσινες πιπεριές
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Λεμόνι
4 φέτες σολομό
(γίνεται και με κονσέρβα τόνου 2 τεμάχια)
Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει καλά (περίπου 45 λεπτά) και να φανεί το λευκό μέρος εσωτερικά. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά μας ελαφρά και σβήνουμε με λεμόνι.
Ψήνουμε το ψάρι μας στο γκριλλ και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας στην σαλατιέρα. Προσθέτουμε λεμόνι κατά προτίμηση. Τρώγεται κρύα και ζεστή.
Καλή όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.