2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
2 κούπες μαϊντανό
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ξύδι
Αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα:
100γρ. φέτα
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως εξής: Τρίβουμε με ένα πιρούνι την φέτα. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο λιωμένο, λίγο αλατοπίπερο, μερικές σταγόνες ξύδι και λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στην σαλάτα μας. Η οξύτητα των τυροκομικών σε συνδυασμό με τη γλυκιά βελούδινη γεύση της μελιτζάνας είναι το κάτι άλλο. Η οικογένεια μου τη λατρεύει!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!