2 στήθη κοτόπουλου φιλέτο
Σπανάκι baby
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες
1 κούπα κομμένες φράουλες
1 μήλο κομμένο σε φέτες
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
5-6 κουταλιές τριμμένο ροκφόρ (μπλου τσιζ)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την βινεγκρέτ μελιού:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
Το χυμό μισού λεμονιού
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο τριμμένο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε σχάρα ή στο τηγάνι τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου. Εάν τα κάνουμε στο τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και στη συνέχεια στρώνουμε πάνω του το κοτόπουλο. Ψήνουμε για πέντε περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσοροδίσει και το αφήνουμε κατά μέρος.
Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά για την βινεγκρέτ.
Σε ρηχό απλωτό σκεύος βάζουμε το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια, τα μήλα, τις φράουλες, τα καρύδια και τέλος το ροκφόρ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φετούλες ή σε κυβάκια και το βάζουμε κι αυτό πάνω στη σαλάτα. Τέλος περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και η ανοιξιάτικη σαλάτα με κοτόπουλο και φράουλες είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!