250γρ. ντομάτες σφιχτές
3-4 αγγουράκια Κρήτης
1/2 κρεμμύδι ξερό
2 ώριμα αβοκάντο
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας (ή βρασμένο)
1 μέτριο μαρούλι
Υλικά για τις γαρίδες:
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλάκι cajun κέιτζουν μπαχαρικό
2 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Λίγο αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα:
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μείγμα μπαχαρικών κέιτζουν
Πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίξει καλά το μαρούλι. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
Σε ένα μπωλ τοποθετούμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών κέιτζουν, λίγο αλάτι, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά. Θερμαίνουμε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι σε μέτρια προς το υψηλή θερμοκρασία. Λιώνουμε μέσα του το βούτυρο. Μόλις σταματήσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, απλώνοντάς τες ώστε να γίνουν μια στρώση και τις σωτάρουμε για δύο λεπτά χωρίς να τις κουνήσουμε. Στη συνέχεια τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Κόβουμε το μαρούλι και το στρώνουμε σε μια βαθιά και πλατιά σαλατιέρα. Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω του σε λωρίδες: τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα αγγουράκια σε μικρά κομματάκια και στη μέση της σαλατιέρας βάζουμε τις γαρίδες. Στη συνέχεια βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και τέλος το καλαμπόκι.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι, το κέιτζουν και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που φτιάξαμε.