8 αυγά ορτυκιού
2 πατάτες
1 αγγουράκι φρέσκο (μικρό)
2 αγγουράκια τουρσί
2 καρότα
1/3 κούπας αρακά βρασμένο
200γρ. κρέας μοσχαρίσιο ψημένο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψήνουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να γίνουν (στον ατμό ή τυλιγμένα σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο, ή με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων). Βράζουμε για πέντε λεπτά τα αυγά του ορτυκιού και τα βάζουμε στη συνέχεια να σταθούν σε κρύο νερό. Τα καθαρίζουμε. Κόβουμε πάρα πολύ μικρά κομματάκια το κρέας, το αγγούρι, τα αγγουράκια, τα αυγά (αν θέλουμε κρατάμε κάποια για τη διακόσμηση), τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τα αναμειγνύουμε με λίγο από τον αρακά (φυλάμε λίγο για διακόσμηση) αλάτι, πιπέρι, μαγιονέζα και στραγγιστό γιαούρτι. Φτιάχνουμε σχέδιο με τσέρκι και σερβίρουμε τη σαλάτα μας.