500γρ. αρακά καθαρισμένο
500γρ. φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
5 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
5 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Χυμό ενός λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα κουκιά και τα στραγγίζουμε. Κάνουμε το ίδιο και για τον αρακά. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα κουκιά, τον αρακά, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα σέικερ χτυπάμε καλά το χυμό λεμονιού, αλάτι – πιπέρι, το σκόρδο και ελαιόλαδο. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το λαδολέμονο αυτό και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι εάν χρειάζεται.