Υλικά:
2 μαρούλια
250 – 350 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φακελάκι κρουτόν
6 φέτες μπέικον
Λάδι, λεμόνι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το περνάμε για λίγο από το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να τσιγαριστεί ελαφρά. Βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα των μαρουλιών και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κατόπιν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Από πάνω ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπέικον, την παρμεζάνα και τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.