1 πακέτο άσπρα μανιτάρια φρέσκα (500γρ.)
2 λεμόνια μεγάλα ζουμερά
Λίγο ελαιόλαδο
Βγάζουμε τα μανιτάρια από την συσκευασία τους και τα καθαρίζουμε ως εξής: είτε τα σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανί είτε τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο κρύο νερό (προσοχή: δεν τα μουλιάζουμε). Στην συνέχεια βάζουμε τα καθαρισμένα μανιτάρια μας στον ατμομάγειρα (θα χρειαστούμε μόνο έναν όροφο), τον ανάβουμε και ρυθμίζουμε τον χρονοδιακόπτη του στα 30 λεπτά. Λίγο πριν περάσει το 30λεπτο στύβουμε τα λεμόνια μας. Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον ατμομάγειρα και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με το χυμό των λεμονιών και κατόπιν με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να σταθούν για κάνα μισάωρο, ώστε να πάρουν γεύση από το λεμόνι και το λάδι, και τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές. Τα μανιτάρια όχι μόνο δεν παχαίνουν και δεν ανεβάζουν το ζάχαρο αλλά είναι και μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων!