500γρ. κέιλ
1 μεγάλο μήλο (να μην είναι γλυκό)
1/3 κούπας καπνιστά αμύγδαλα
Υλικά για το ντρέσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού + 2
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο αλάτι
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κέιλ. Χοντροκόβουμε τα καπνιστά αμύγδαλα ή τα σπάμε. Ανοίγουμε κάθε φύλλο και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κάθετο νεύρο τους. Παίρνουμε το υπόλοιπο μέρος του φύλλου, το τυλίγουμε μαζί με τα άλλα και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε όλα τα φύλλα σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Προσθέτουμε και ελαιόλαδο, τις 2 κουταλιές από τον χυμό του λεμονιού και πολτοποιημένο τη σκελίδα του σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα μας και την αφήνουμε να σταθεί. Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Τις φετούλες τις κόβουμε σε μικρά σχετικά κομμάτια. Τα βουτάμε καλά για λίγο στις άλλες δύο κουταλιές λεμονιού τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!