3-4 ντομάτες
2 αγγούρια
250γρ. ρεβύθια
200γρ. ελιές καλαμών
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
250γρ. τυρί φέτα
Υλικά για το ντρέσινγκ:
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουταλάκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
Αλάτι
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβύθια μας να μουλιάσουν σε νερό (δεν χρειάζονται βράσιμο). Εάν έχουμε ήδη μαγειρεμένα τότε τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε αγγούρια, ντομάτες, κρεμμύδι και σκόρδο. Κόβουμε σε ροδέλες το αγγούρι, σε χοντρό καρέ την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις ελιές, τα ρεβύθια, το κρεμμύδι και την φέτα σε τρίμματα.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ασπρίσει και να δέσει η σάλτσα μας. Περιχύνουμε την εξοχική σαλάτα μας με το ντρέσινγκ που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται δροσερή όταν όλες οι γεύσεις έχουν δέσει, και είναι… ποίημα!