1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (red kidney beans)
2 κούπες βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
2 κούπες βρασμένα και στραγγισμένα μαυρομάτικα φασόλια
2 κούπες βρασμένο στραγγισμένο καλαμπόκι
1 κούπα ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
1/2 κούπα μπαλσάμικο ξύδι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τσίλι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Σε μπλέντερ ή σε βάζο που να κλείνει καλά χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο, το τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιολάδου και αφήνουμε τη σαλάτα μας σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη για αρκετές ώρες στο ψυγείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη και σερβίρουμε τη σαλάτα χαρτοπόλεμο στο τραπέζι μας.