Υλικά:
500γρ. φύλλα από τρυφερό σπανάκι (baby spinach)
1 κούπα αποξηραμένα κράνμπερις
1 κούπα αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
1 κουταλιά κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές μηλόξυδο
3 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές καλά γεμάτες σουσάμι καβουρδισμένο
8 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το μηλόξυδο, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει πλήρως η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, το κρεμμυδάκι, το σουσάμι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ντρέσινγκ μας ομοιόμορφο. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι, τα αμύγδαλα, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ντρέσινγκ μας και ανακατεύουμε εκ νέου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.