Υλικά:
1 κιλό αρακά φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. μπέικον ξεροψημένο, ψιλοκομμένο
200γρ. περίπου κυβάκια τυρί τσένταρ
200γρ. περίπου κυβάκια τυρί μοτσαρέλα
1 κούπα μαγιονέζα
Λίγο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε για λίγη ώρα τον αρακά, τόσο ώστε να κρατάει καλά το σχήμα του. Τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε την σαλάτα αρακά στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.