2 μεγάλα αγγούρια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές μαϊντανό
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες τα αγγούρια, το ιδανικό είναι με μαντολίνο. Τους ρίχνουμε άφθονο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για μία ώρα σε σουρωτήρι. Ξεπλένουμε καλά τα αγγούρια με νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάρα πολύ καλά. Σε ένα μπωλ κόβουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, παίρνουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του, προσθέτουμε ελαιόλαδο και πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Βάζουμε σε σαλατιέρα τα αγγούρια και τα περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ που φτιάξαμε και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά τα αγγούρια. Η αγγουροσαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε! Εάν δεν θέλουμε να την καταναλώσουμε άμεσα, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο μας για αρκετές ώρες, αρκεί πριν την καταναλώσουμε να την ανακατέψουμε εκ νέου.