1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες ή 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκες ή καραβίδες τις οποίες αποφλοιώνουμε μόνοι μας
3-4 φέτες χοντρές τυριά (φέτα, κασέρι και ό,τι άλλο έχουμε στο ψυγείο μας)
1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό
1-2 ώριμες ντοματούλες
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό (εάν θέλουμε καυτερό το σαγανάκι μας)
1 πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
Αλάτι με προσοχή (γιατί βγάζουν τα τυριά προσθέτουμε στο τέλος δοκιμάζοντας)
Τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ντοματούλες μέχρι να πιουν όλα τα νερά πού βγάζουν. Ρίχνουμε εν συνεχεία τις γαρίδες ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και στο τέλος τα τυριά μας και το καυτερό μπούκοβο ή λίγο πιπεράκι και την ρίγανη.
Προσοχή: δεν αφήνουμε πολύ ώρα να ψηθούν τα τυριά γιατί βγάζουν υγρά. 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσουν δηλαδή, είναι αρκετά. Σερβίρουμε το σαγανάκι με γαρίδες σε μια μεγάλη ανοιχτή πιατέλα με φρέσκο ψωμάκι.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!