Υλικά:
Σαφρίδια
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σαφρίδια από τα σπάραχνα και τα εντόσθιά τους. Αλείφουμε ελαφρά με χυμό λεμονιού, λάδι και πιπέρι το εσωτερικό τους και κόβουμε και λίγο σκορδάκι και βάζουμε μέσα (1/4 – 1/2 σκελίδα). Σε ένα ταψί βάζουμε αρκετό λάδι και γυρνάμε μέσα του τα ψάρια μας να αλειφθούν με λάδι και από τις δύο πλευρές τους. Τα λεμονίζουμε και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμη, δύο δάχτυλα νερό και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών μας). Σερβίρουμε τα ψάρια και τα περιχύνουμε με το ζουμάκι τους από το ταψί. Απόλαυση!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.