Υλικά:
Σαφρίδια
Σκόρδο ή λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Λεμόνι (χυμό)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σαφρίδια από τα εσωτερικά τους όργανα (βράγχια κτλ). Ξελέπισμα δεν χρειάζονται. Τα πλένουμε, αλείφουμε την κοιλιά τους με λίγο σκορδάκι ή ρίγανη και βάζουμε τη σχάρα να κάψει πάρα πολύ καλά. Απλώνουμε πάνω της τα ψάρια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να ψηθούν. Γυρίζουμε με πολύ προσοχή τα σαφρίδια να ψηθούν και από την άλλη τους πλευρά. Σε μπλέντερ ή σε βαζάκι χτυπάμε λάδι και λεμόνι και αμέσως μόλις τα ψάρια μας βγουν από την σχάρα τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.