3 κούπες βρασμένο ρύζι long grain
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια
3-4 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
Αλάτι
Κάρυ (προαιρετικά)
Η σαλάτα μας θα γίνει πολύ πιο νόστιμη εάν το ρύζι, τα φασόλια, και το καλαμπόκι είναι ζεστά. Γι αυτό, αφού ανοίξουμε και στραγγίσουμε τις κονσέρβες, εάν θέλουμε τα ζεσταίνουμε περνώντας τα από βραστό νερό και σουρώνοντας τα καλά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το κάρυ και τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια νόστιμη και θρεπτική, πολύχρωμη, νηστίσιμη ρυζοσαλάτα.