1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
1/2 βιτάμ + λίγο για το άλειμμα των φύλλων
2 βανίλιες
Λίγη κανέλα
Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό και το βιτάμ να βράσουν. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, τις βανίλιες, τις σταφίδες και την κανέλα αφήνοντάς τα να πάρουν μία τελευταία βράση. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα καρύδια με την υπόλοιπη ζάχαρη προσθέτοντας και εκεί λίγη κανέλα. Σε ένα ταψί στρώνουμε το ένα τρίτο από τα φύλλα κρούστας που έχουμε αλείφοντάς τα ανάμεσα με λίγο λιωμένο βιτάμ. Πασπαλίζουμε καλά το φύλλο με καρύδι και από πάνω στρώνουμε δύο καινούργια φύλλα. Πάνω του στρώνουμε τόσο ρύζι ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζουμε έτσι εναλλάξ καρύδι και ρύζι ώστε να καταναλώσουμε το ένα τρίτο των φύλλων κρούστας. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ανάμεσα με λίγο λιωμένο βιτάμ. Πριν ψήσουμε την πίτα μας την χαράζουμε σε κομμάτια. Την ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ή και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε όταν κρυώσει.