Υλικά:
300 γρ. ρύζι Καρολίνα
2 λίτρα γάλα
200γρ. ζάχαρη
100γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άνθος ορύζης
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Κρατάμε σε ένα φλιτζάνι λίγες κουταλιές γάλα και σε αυτές διαλύουμε το άνθος ορύζης. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ρύζι και σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα διαρκώς. Μόλις πάρει δύο βράσεις απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα της (ανακατεύοντας έντονα) το άνθος ορύζης και την ξαναβάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Σερβίρουμε σε μικρά μπωλάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.