Υλικά:
125γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
350γρ. γάλα φρέσκο
50γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Κεράσια, φράουλες ή φρούτα εποχής
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και τα βράζουμε. Ρίχνουμε τη βανίλια, το ρύζι και σιγοβράζουμε για μία περίπου ώρα, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το ρυζόγαλο γίνει το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη (για να μην κάνει πέτσα) και όταν κατέβει λίγο η θερμοκρασία του το μοιράζουμε σε ποτήρια. Όταν κρυώσει τελείως το βάζουμε (εάν θέλουμε στο ψυγείο). Γαρνίρουμε με μπόλικα φρούτα εποχής και το απολαμβάνουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.