500γρ. ρύζι
500γρ. μανιτάρια φρέσκα
6-8 κουταλιές κρέμα γάλακτος
200γρ. τυρί ένταμ
5 αυγά
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και καυτό νερό, όσο γράφει η συσκευασία του ρυζιού (1 λίτρο περίπου), και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Σβύνουμε το μάτι, αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω του, καπακώνουμε και αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο.
Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια για πέντε λεπτά περίπου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και αραδιάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου και απολαμβάνουμε ρύζι με μανιτάρια στο φούρνο.