2 1/2 κούπες καυτό ζωμό κότας (κύβο ή φυσικό)
1 κούπα ρύζι agrino bella
250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές βιτάμ
Λίγο βούτυρο
Λίγο λευκό κρασί
Κανέλα
Άνηθος (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και όταν αυτό λιώσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κότας και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Κατόπιν καπακώνουμε, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω του, για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σε αυτό τηγανίζουμε τα συκωτάκια τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Λίγο πριν γίνουν, τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά αυτά μαζί με το ρύζι και φορμάρουμε σε μπωλάκια. Αναποδογυρίζουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Εάν θέλουμε διακοσμούμε τα βουναλάκια του ρυζιού με ψιλοκομμένο άνηθο.