Υλικά:
1/2 κιλό συκωτάκια πουλερικών
2 κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνια ρύζι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλο
1 λεμόνι
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα βάζουμε σε ένα μεσαίο πυρέξ μαζί με 3 φλιτζάνια νερό, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον κύβο νοστιμιάς, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς και μόλις τα συκωτάκια βράσουν προσθέτουμε σε αυτά το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει το ζωμό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.