5 κούπες καυτό ζωμό κρέατος (2 κύβους)
2 κούπες ρύζι agrino bella
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
4 γεμάτες κουταλιές βιτάμ
Σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ και όταν αυτό λιώσει ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά (δεν πρέπει να σκουρύνει το χρώμα του) και μετά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα λαχανικά. Μόλις τα ανακατέψουμε κι αυτά για λίγο ρίχνουμε προσεκτικά το ζωμό. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να βράσει το ρύζι μας για 10 λεπτά, κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά αλλά δεν απομακρύνουμε την κατσαρόλα, και καπακώνουμε καλά. Σε 15 λεπτά το ρύζι μας θα είναι έτοιμο και σπυρωτό. Μόλις γίνει το βάζουμε σε φόρμα και το πατάμε καλά με το κουτάλι. Βάζουμε πάνω στη φόρμα την πιατέλα όπου θέλουμε να το σερβίρουμε και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Συνηθίζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να συνοδεύει τα υπόλοιπα φαγητά μας συμβολίζοντας την ευημερία του νέου έτους.