1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
1/2 κούπα πασάτα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Θα χρειαστούμε μισό λίτρο βραστό νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το συνέχεια μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την πασάτα ντομάτας, το βραστό νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το κόλιανδρο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της φωτιάς. Μόλις το Μεξικάνικο ρύζι πάρει μια βράση καπακώνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για είκοσι περίπου λεπτά, ξεκαπακώνουμε, και με δύο πιρούνια ανακατεύοντας το κάνουμε αφράτο. Σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε είτε μόνο του είτε σαν συνοδευτικό για κρέας, ψάρι ή λαχανικά.