3 κούπες ρύζι
1 κούπα βρασμένα κάστανα
200γρ. σταφίδα
1 πακετάκι κουκουνάρι (50γρ.)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Τζίντζερ όσο μία φάλαγγα του δείκτη μας
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Κανέλα
Αλάτι
Ζεστό νερό
Σε ένα μπωλ βάζουμε αλατισμένο νερό και εκεί μουλιάζουμε το ρύζι μας για μία ώρα. Στη συνέχεια το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε σε βούτυρο ή σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη του τυριού), την κανέλα, το αλάτι, τα κουκουνάρια και τον μισό άνηθο (τον υπόλοιπο θα τον ρίξουμε όταν γίνει το φαγητό μας για γαρνιτούρα) και βάζουμε και 7 κούπες βραστό νερό. Τέλος ρίχνουμε τα κάστανα και τη σταφίδα και μαγειρεύουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά έχοντας σβήσει τη φωτιά σε καπακωμένη κατσαρόλα. Ανοίγουμε την κατσαρόλα μας και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο άνηθο.