1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια μαγιά
1 ποτήρι λάδι
3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά κακάο
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Υλικά για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια νερό
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίχνω και το λάδι. Παίρνω 2 μπωλ και μοιράζω τα παραπάνω υλικά δηλ. το μίγμα της μαγιάς. Επίσης ρίχνω στο καθένα από αλεύρι, κανέλα, γαρύφαλλο τόση δόση όση αναγράφεται στη βασική συνταγή απλώς τη μοιράζω για τα 2 μπωλ. Στο ένα μπωλ αφήνω τη ζύμη άσπρη. Στο άλλο μπωλ ρίχνω κακάο και καρύδια και ζυμώνω. Κόβω την άσπρη ζύμη σε 2 τεμάχια και ανοίγω 2 φύλλα μέτρια. Το ίδιο κάνω και με την καφέ ζύμη μόνο που αυτήν την πλάθω σε 2 μπαστουνάκια και την τοποθετώ σε κάθε φύλλο της άσπρης ζύμης. Κάνω 2 ρολά, κόβω σε φέτες, και τα αφήνω σε ταψί με αντικολλητικό μισή ώρα να φουσκώσουν. Ψήνω στους 200 βαθμούς, τα αφήνω να κρυώσουν και τα περιχύνω με ζεστό σιρόπι. Διατηρούνται σε τάπερ.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!