4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25γρ. νωπή μαγιά Γιώτης
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα γάλα
3 αυγά
2 βανίλιες
2 κουταλιές καρύδι τριμμένο
4 κουταλάκια κακάο
4 κουταλάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Υλικά για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι, τα αυγά και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και μέσα του διαλύουμε την μαγιά και το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα μας συνεχίζοντας την ανάμειξη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη και την βάζουμε σε δύο μπωλάκια. Το ένα μπωλ θα έχει την ζύμη για το λευκό από τα ροξάκια και θα του προσθέσουμε τα 4 κουταλάκια αλεύρι. Το άλλο μπωλ θα έχει τη ζύμη με το καφέ και θα της προσθέσουμε το κακάο και το τριμμένο καρύδι. Ζυμώνουμε ξανά το περιεχόμενο κάθε μπωλ ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά που προσθέσαμε. Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλάει, εάν είναι ακόμη κολλώδης προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη.
Ανοίγουμε με την κάθε μία ζύμη ένα φύλλο παραλληλόγραμμο ίσων διαστάσεων. Βάζουμε το άσπρο φύλλο από κάτω και πάνω του στρώνουμε το καφέ. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι ροδέλες που τις αραδιάζουμε, σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ταψί. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού να βράσουν για δέκα λεπτά της ώρας. Μόλις βγουν τα ροξάκια μας από τον φούρνο τα αραδιάζουμε σε άλλο ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη και τους ρίχνουμε κι άλλο σιρόπι.