Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1/2 κιλό ροβίτσα (ψιλοφάσουλα)
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
2 κ.σ. κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ροβίτσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ελαιόλαδο και νεράκι. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Μόλις χυλώσει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο αγουρέλαιο στο πιάτο μας και λεμόνι (προαιρετικά).
Σημείωση: Η ροβίτσα είναι μια υπερτροφή που έχει -μεταξύ άλλων- υψηλά ποσοστά φυτικής πρωτεΐνης.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!