700γρ. καθαρισμένες πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
Τρίβουμε τις πατάτες στο μεγάλο οβάλ του τρίφτη. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις πιέζουμε να βγάλουν λίγο υγρό. Τις βάζουμε σε ευρύχωρο μπωλ και τους προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε ποσότητα από το μείγμα μας σε καυτό λάδι και το πιέζουμε ελαφρά να γίνει σαν δίσκος. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα αφήνουμε να σταθούν σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το πολύ λάδι.