1 1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό
3 κρεμμύδια ξερά
6 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
4 ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το κρεμμύδι. Παίρνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το κρέας, και χωρίς να το κόψουμε με μυτερό μαχαίρι του ανοίγουμε 12 τρύπες σκορπισμένες σε όλη την επιφάνειά του. Σε κάθε μία τρύπα βάζουμε με το χέρι μας λίγο αλατοπίπερο και από ένα κομμάτι σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας, το οποίο και γυρίζουμε από όλες τις μεριές να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να πάρει μία δυό βράσεις. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει, γυρνώντας το κρέας ανά τακτά διαστήματα. Πριν μαγειρευτεί εντελώς, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ξαναβάζουμε στρώνοντας προσεκτικά τις φέτες και τις αφήνουμε να πάρουν μία τελική βράση με τη σάλτσα.
Το ροσμπίφ συνοδεύεται άριστα από μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.