750 ml μαγιονέζα
3 πατάτες
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
3 καρότα
1/2 φλιτζάνι κάπαρη
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί
1/2 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
5 – 6 αυγά βρασμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα μαζί με νερό και τα βράζουμε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα λαχανικά μας να κρατάνε λίγο (να τρώγονται αλλά να είναι σκληρά). Βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και όταν κρυώσουν κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα λαχανικά που βράσαμε, την κάπαρη, το αγγουράκι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε με το ειδικό εργαλείο τα αυγά και τα βάζουμε μέσα στο μπωλ. Πριν τα ανακατέψουμε τα πιπερώνουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε τη σαλάτα ελαφρά αλλά καλά ώστε να πάει η μαγιονέζα παντού.