1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρυγανιές τριμμένες
3 κουταλιές νερό
3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
6-8 μανιτάρια
8-10 φέτες μπέικον
10 μέτριες πατάτες
50γρ. βούτυρο
Λίγη μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για δέκα λεπτά. Σε λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να χλιάνει. Σε ένα μπωλ ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με το αυγό. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, λίγο βούτυρο, τη μουστάρδα, το εβαπορέ και το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις φρυγανιές τριμμένες και ζυμώνουμε ξανά. Φτιάχνουμε με τα χέρια μας ένα ρολό με τον κιμά και το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψιλοκόβουμε σε φετούλες τα μανιτάρια μας και τα στρώνουμε πάνω στο ρολό του κιμά. Στη συνέχεια καλύπτουμε τα μανιτάρια με τις φέτες του μπέικον. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες αλλά όχι τελείως έτσι ώστε στη βάση τους να μένουν ενωμένες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας και το ρολό με μπέικον είναι έτοιμο.