Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3 κολοκύθια
2 καρότα
3 αυγά
3 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. γιαούρτι
Λίγο τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Λίγο δυόσμο χοντροκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε και σε ένα τρυπητό τα αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα ζουμιά τους. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί. Επίσης τρίβουμε και τα καρότα μας. Σε μια μπασίνα βάζουμε το στημένο κολοκύθι μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα, τα αυγά, το δυόσμο, πιπεράκι, αλατάκι και ζυμώνουμε με το χέρι. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε μια λεπτή στρώση, όσο πιο ίσια μπορούμε με μία μαρίζ. Από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο ισομοιράζοντάς το σε όλη την επιφάνεια. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και αφού το σταυρώσουμε βάζουμε το ταψί μας για περίπου 40 λεπτά της ώρας. Εντωμεταξύ σε μαι μπασίνα μικρή ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι. Σε αυτό μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγα μπαχαρικά. Όταν περάσει το 40λεπτο βγάζουμε το ταψί μας και γυρίζουμε το περιεχόμενό του στον πάγκο μας πάνω σε μαι λαδόκολλα. Πάνω του απλώνουμε το μείγμα του τυριού κρέμα ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν με προσοχή το τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο λίγο για να σφίξει και κατόπιν το κόβουμε σε φαρδιές ροδέλες.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!