1/2 κιλό κιμά μοσχάρι ή ανάμικτο με αρνί
2 κρεμμύδια ξερά
3 φέτες ξερό ψωμί
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Λίγο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
400-500γρ. ντοματάκι στο τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο κι εκεί μέσα τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις ροδοψηθεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Την απομακρύνουμε από την φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει. Εντωμεταξύ εμείς θα φτιάξουμε τον κιμά.
Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε λίγο κρασί και λίγο νερό και μουλιάζουμε εκεί τις ξερές φέτες του ψωμιού. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, σκόρδα, μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε καλά. Απλώνουμε πάνω του τον κιμά και τον στρώνουμε με τα δάχτυλά μας, έτσι ώστε ισόπαχα να πιάσει όλο το ταψί. Απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα που φτιάξαμε και προσεκτικά σηκώνουμε από τη μία άκρη τη λαδόκολλα και βοηθάμε το κιμά να τυλιχτεί ρολό. Λαδώνουμε και το ταψί και ψήνουμε το ρολό μας για μία ώρα στους 175 βαθμούς και μετά απλώνουμε πάνω του και την υπόλοιπη σάλτσα και το ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι ή πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές.