1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα
Βασιλικό
Θυμάρι
Λίγο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1/4 κιλού σκληρό τυρί
1 καρότο
Μουσκεύουμε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις τρίβουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά και το μουλιασμένο ψωμί, τις σκελίδες του σκόρδου λιωμένες, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και στραγγισμένα, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο θυμάρι, λίγο δυόσμο, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε και τα δυο αυγά κι ανακατεύουμε πάλι καλά. Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για μισή με μία ώρα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια τα υλικά της γέμισης εκτός απ’ το τυρί και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε τον κιμά έτσι ώστε όταν το τυλίξουμε να μπορεί να γίνει ρολό. Στη μέση του στρώνουμε το μίγμα της γέμισης και το σκληρό τυρί κομμένο σε μπαστούνια. Τυλίγουμε το ρολό του κιμά με την βοήθεια του χαρτιού συμπιέζοντάς το καλά. Το τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για μία ώρα κι ένα τέταρτο περίπου. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές.