7 αυγά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Μπόλικο φρέσκο δυόσμο (ή ξερό)
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε τα 6 από τα αυγά μας να βράσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την τρίβουμε στον τρίφτη μαζί με το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το μαϊντανό. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε καλά και ζυμώνουμε ακόμη περισσότερο. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε ξανά. Καθαρίζουμε τα αυγά από τα τσόφλια τους.
Απλώνουμε τον κιμά μας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βάλει σε μια ίσια επιφάνεια και τον κάνουμε να είναι ισόπαχος και παραλληλόγραμμος. Τοποθετούμε τα αυγά κατά μήκος και με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγουμε δεξιά και αριστερά έτσι ώστε να γίνει ρολό ο κιμάς. Αν δεν θέλουμε ένα ενιαίο ρολό μπορούμε να φτιάξουμε δύο μικρότερα με τρία αυγά γέμιση και θα χωράνε στη στενή φόρμα του κέικ.
Το ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για μισή ώρα. Γυρνάμε προσεχτικά το ρολό να ψηθεί κι απ’ την άλλη πλευρά για άλλη μισή ώρα. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για λίγο, το κόβουμε σε κάθετες φέτες και το σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πατάτες φούρνου.