1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 αυγά
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Κουβερτούρα (προαιρετικά)
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν σαν κρέμα (αυτό χρειάζεται περίπου 5 λεπτά) και τα υπόλοιπα υλικά ίσα που τα ανακατεύουμε για να μην ξεφουσκώσει η κρέμα των αυγών που έχουμε δημιουργήσει. Αφού τελειώσουμε με το χτύπημα των υλικών βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου το μεγάλο (γιατί δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ το παντεσπάνι μας επειδή θέλουμε να το τυλίξουμε) και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 10 με 20 λεπτά το πολύ (για να δούμε αν ψήθηκε το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα). Έπειτα βρέχουμε μια πετσέτα και την στραγγίζουμε πολύ καλά, την απλώνουμε επάνω στον πάγκο και αναποδογυρίζουμε επάνω της το παντεσπάνι. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε για κανένα 5λεπτο. Έπειτα ξετυλίγουμε και βάζουμε μέσα μια μαρμελάδα της αρεσκείας μας, ξανακλείνουμε και είναι έτοιμο. Αν θέλουμε από πάνω μπορούμε να βάλουμε άχνη ζάχαρη ή και λιωμένη κουβερτούρα. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Άννα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!