200γρ. ζαμπόν σε φέτες
100γρ. σκληρό κίτρινο τυρί
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 βρασμένο αυγό
1 κόκκινη πιπεριά ψημένη (βάζου)
Λίγη μαγιονέζα
Λίγο μαϊντανό
Μείγμα μπαχαρικών με κάρυ (ή άλλο μείγμα)
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε σε κομματάκια το αυγό και την πιπεριά (κρατάμε λίγη για το στόλισμα), τρίβουμε το τυρί και πολτοποιούμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε λίγο από τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε μαγιονέζα ώστε να δένει καλά αλλά να παραμένει σφιχτό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μείγμα των μπαχαρικών. Κόβουμε το ζαμπόν ή αφήνουμε τις φέτες ολόκληρες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ρολά μας. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη του ζαμπόν και το τυλίγουμε σε ρολό. Σταθεροποιούμε τα ρολά με διακοσμητικές φουρκέτες για μεζεδάκια. Τα στρώνουμε σε ραβιέρα και πασπαλίζουμε με κομματάκια κόκκινης πιπεριάς και στολίζουμε με μαϊντανό. Τα ρολάκια ζαμπόν είναι έτοιμα για το μπουφέ ή το τραπέζι μας.