250γρ. σολωμό καπνιστό
250γρ. κριμ τσιζ
1-2 αγγουράκια τουρσί
Λίγο άνηθο
Λίγη σαλάτα
Χυμό λεμονιού
Κόκκινο χαβιάρι
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Ψιλοκόβουμε και τα αγγουράκια τουρσί. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο και το τουρσί. Πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας απλώνουμε λίγο αλουμινόχαρτο και πάνω του στρώνουμε προσεκτικά τις φέτες του σολωμού έτσι ώστε να καλύπτουν ελαφρά η μία την άλλη. Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα του μπωλ και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να σφίξει καλά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με πολύ κοφτερό και ελαφρά υγρό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια ίσου μήκους. Μια καλή ιδέα για να το καταφέρουμε είναι να μετρήσουμε με χάρακα ή μέτρο το μήκος του ρολού και να το διαιρέσουμε. Στρώνουμε σε μια πιατέλα κομμάτια από τη φρέσκια σαλάτα και πάνω της βάζουμε τα ρολάκια σολωμού. Διακοσμούμε με λίγο κόκκινο χαβιάρι και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Τα ρολάκια σολωμού είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε στο γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ μας!