200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
200γρ. γάλα χλιαρό
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
10γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι (κοφτό)
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση:
100γρ. κέτσαπ (ή σάλτσα για πίτσα)
Ρίγανη
Διαλύουμε σε ένα μπωλάκι στο χλιαρό γάλα τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε να ενεργήσει για 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε την τριμμένη μορσαρέλα και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία. Κάνουμε την ζύμη μας μπάλα, σκεπάζουμε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα. Απλώνουμε πάνω της την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε καλά με ρίγανη. Τυλίγουμε τη ζύμη μας (σαν χαλί) ρολάροντας στην μικρή της διάσταση. Σκεπάζουμε γύρω γύρω το ρολό της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε τα ρολάκια μας να φουσκώσουν για μία ώρα και στη συνέχεια τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα ρολάκια μοτσαρέλας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και να τα μοιραστούμε (όταν τα φτιάξετε θα δείτε πως αυτό το τελευταίο είναι το δύσκολο!).